Keşfet

Özel Burs Veren Vakıflar Ve Şirketler

dandanakan

Üye

Özel Burs Veren Abi Ablalar, Bakın Size Ne Buldum!​

Burs arayan tüm öğrenci kardeşlerime sesleniyorum! Üniversite masrafları mı sizi düşündürüyor? Sakın moralinizi bozmayın, çünkü size müjdeli haberlerim var! Bir sürü vakıf ve şirket, sizlere kocaman bir kocaman destek olmak için sıraya dizilmiş durumda.

Kimler var bu listede derseniz:

• Koç Vakfı: Tam bir burs devi! Lisans'tan doktoraya kadar her seviyede öğrenciye kapılarını açıyor.
  • Sabancı Vakfı: Hem kendi üniversitesindeki hem de dışarıdaki öğrencilere burs veren cömert bir vakıf.
  • Türk Eğitim Vakfı (TEV): Türkiye'nin dört bir yanından öğrenciye ulaşıyor ve onların eğitim hayatlarına destek oluyor.
  • Anadolu Vakfı: Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencileri desteklemeyi amaçlayan bir başka değerli vakıf.
  • Vehbi Koç Vakfı: Özellikle mühendislik ve fen bilimlerine ilgi duyan öğrencilere yönelik burslar sunuyor.
  • Zorlu Holding: Mehmet Zorlu Vakfı ile birlikte yüzlerce öğrenciye burs imkanı sağlıyor.
  • Türkiye İş Bankası: Sadece burs değil, kredi imkanları da sunarak öğrencilerin yükünü hafifletiyor.
Peki bu bursları nasıl kaparsınız?

• Başvuru Koşullarını İyi Oku: Her bursun kendine özel şartları var. Bunları atlamayın, yoksa başvurunuz değerlendirilmeyebilir.
  • Motivasyon Mektupları: Neden bu bursu hak ettiğinizi en iyi siz anlatırsınız. İçten ve samimi bir mektup yazmayı unutmayın.
  • Referans Mektubu: Öğretmenlerinizden veya profesörlerinizden alacağınız referanslar, başvurunuzun ağırlığını artırır.
  • Mülakata Hazırlan: Bazı burslarda mülakat yapılıyor. Kendinizi iyi tanıtın ve neden bu bursu kazanmak istediğinizi açıkça belirtin.
  • Proje Hazırlayın: Bilimsel bir araştırma, sosyal sorumluluk projesi gibi özgün projeleriniz varsa, bunları başvurunuzda belirtin.
Unutmayın, bu sadece birkaç örnek. Birçok vakıf ve şirket, farklı alanlarda öğrenim gören öğrencilere burs veriyor. İnternet sitelerini takip edin, burs arama motorlarını kullanın ve üniversitenizin burs ofisine başvurun.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için ilk adımı atın!

Konu görüntüleyen kullanıcılar