Keşfet

Kpss Orta Öğreti̇m Meslekleri̇ Ve Maaşları

KPSS Ortaöğretim (lise) mezunları, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilebilirler. Bu pozisyonlar, adayların aldıkları puanlara ve tercih ettikleri kadrolara göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda, KPSS Ortaöğretim mezunlarının başvurabileceği bazı meslekler ve 2024 yılı itibarıyla ortalama maaşları belirtilmiştir:

MeslekOrtalama Maaş (2024)
Düz Memur34.215 TL
Zabıta Memuru40.000 TL
Bekçi38.669 TL
Teknisyen35.490 TL
Hizmetli29.900 TL
Şoför34.215 TL
İtfaiye Eri34.215 TL
Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni34.215 TL
Sağlık Memuru34.215 TL
Laborant34.215 TL
Not: Belirtilen maaşlar ortalama değerler olup, kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, Sigorta kesintileri, ek mesai ücretleri gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

KPSS Ortaöğretim Mezunlarının Başvurabileceği Diğer Meslekler:

• Gassal
  • Kaloriferci
  • Hemşire
  • Sağlık Teknisyeni
  • Veteriner Sağlık Teknisyeni
  • İstidlalci
  • Rasatçı
  • Çocuk Bakıcısı
  • Ebe
  • Gemi Adamı
  • Hayvan Bakıcısı
  • Teknik Ressam
  • Vagon Teknisyeni
Bu pozisyonlar için gerekli nitelikler ve başvuru şartları, ilgili kamu kurumlarının ilanlarında detaylı olarak belirtilmektedir. Adayların, tercih ettikleri pozisyonların gerektirdiği özel şartları ve taban puanları dikkatlice incelemeleri önemlidir.

KPSS Ortaöğretim Atama Puanları:

KPSS Ortaöğretim mezunları için atama puanları, başvurulan pozisyona ve o pozisyon için yapılan başvuru sayısına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, düz memur kadroları için genellikle 70-80 puan aralığında atamalar yapılmaktadır. Ancak, bazı pozisyonlar için daha yüksek puanlar gerekebilir.

Adayların, tercih yapmadan önce güncel atama puanlarını ve kadro sayılarını incelemeleri, tercihlerini bu bilgilere göre yapmaları önerilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar