thenorthremember
Üye
KPSS Ortaöğretim (lise) mezunları, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilebilirler. Bu pozisyonlar, adayların aldıkları puanlara ve tercih ettikleri kadrolara göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda, KPSS Ortaöğretim mezunlarının başvurabileceği bazı meslekler ve 2024 yılı itibarıyla ortalama maaşları belirtilmiştir:
Not: Belirtilen maaşlar ortalama değerler olup, kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, Sigorta kesintileri, ek mesai ücretleri gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
KPSS Ortaöğretim Mezunlarının Başvurabileceği Diğer Meslekler:
KPSS Ortaöğretim Atama Puanları:
KPSS Ortaöğretim mezunları için atama puanları, başvurulan pozisyona ve o pozisyon için yapılan başvuru sayısına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, düz memur kadroları için genellikle 70-80 puan aralığında atamalar yapılmaktadır. Ancak, bazı pozisyonlar için daha yüksek puanlar gerekebilir.
Adayların, tercih yapmadan önce güncel atama puanlarını ve kadro sayılarını incelemeleri, tercihlerini bu bilgilere göre yapmaları önerilir.
Meslek | Ortalama Maaş (2024) |
---|---|
Düz Memur | 34.215 TL |
Zabıta Memuru | 40.000 TL |
Bekçi | 38.669 TL |
Teknisyen | 35.490 TL |
Hizmetli | 29.900 TL |
Şoför | 34.215 TL |
İtfaiye Eri | 34.215 TL |
Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni | 34.215 TL |
Sağlık Memuru | 34.215 TL |
Laborant | 34.215 TL |
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
KPSS Ortaöğretim Mezunlarının Başvurabileceği Diğer Meslekler:
- Gassal
- Kaloriferci
- Hemşire
- Sağlık Teknisyeni
- Veteriner Sağlık Teknisyeni
- İstidlalci
- Rasatçı
- Çocuk Bakıcısı
- Ebe
- Gemi Adamı
- Hayvan Bakıcısı
- Teknik Ressam
- Vagon Teknisyeni
Giriş yap veya üye ol.
KPSS Ortaöğretim Atama Puanları:
KPSS Ortaöğretim mezunları için atama puanları, başvurulan pozisyona ve o pozisyon için yapılan başvuru sayısına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, düz memur kadroları için genellikle 70-80 puan aralığında atamalar yapılmaktadır. Ancak, bazı pozisyonlar için daha yüksek puanlar gerekebilir.
Giriş yap veya üye ol.
Adayların, tercih yapmadan önce güncel atama puanlarını ve kadro sayılarını incelemeleri, tercihlerini bu bilgilere göre yapmaları önerilir.
Türkiye'nin En Büyük Sigorta Bilgi Platformu