thenorthremember
Üye
KPSS Ortaöğretim atama puanları, lise mezunlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmeleri için gerekli olan taban puanları ifade eder. Bu puanlar, her yıl yapılan atamalarda kadro ve pozisyonlara göre değişiklik göstermektedir.
KPSS Ortaöğretim Atama Puanları ve Meslekler:
Aşağıda, bazı meslekler için son yıllarda gerçekleşen atamalarda oluşan taban puanlar ve ilgili kadrolar yer almaktadır:
Not: Taban puanlar ve kadro sayıları örnek olarak verilmiştir ve yıllara göre değişiklik gösterebilir.
KPSS Ortaöğretim Puanıyla Atanabilecek Diğer Kadrolar:
KPSS Ortaöğretim atama puanları, her yıl kadro sayısı, başvuru yoğunluğu ve sınav zorluk derecesine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, güncel atama puanlarını ve tercih kılavuzlarını düzenli olarak takip etmek önemlidir. Ayrıca, tercih yaparken puanınızın yanı sıra nitelik kodları ve özel şartları da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
KPSS Ortaöğretim Atama Puanları ve Meslekler:
Aşağıda, bazı meslekler için son yıllarda gerçekleşen atamalarda oluşan taban puanlar ve ilgili kadrolar yer almaktadır:
Meslek | Kadro | Taban Puan |
---|---|---|
Aşçı | 5 | 85,123 |
Bekçi | 10 | 82,456 |
Diğer Sağlık Personeli | 8 | 88,789 |
Ebe | 12 | 90,234 |
Gassal | 3 | 80,567 |
Gemi Adamı | 4 | 78,910 |
Hayvan Bakıcısı | 6 | 77,345 |
Hemşire | 15 | 91,678 |
Hizmetli | 20 | 75,432 |
İtfaiyeci | 7 | 83,210 |
Kaloriferci | 5 | 76,543 |
Laborant | 9 | 87,654 |
Memur | 25 | 79,876 |
Sağlık Memuru | 10 | 89,123 |
Sağlık Teknisyeni | 8 | 88,456 |
Şoför | 12 | 74,321 |
Teknik Ressam | 4 | 85,789 |
Teknisyen | 15 | 86,234 |
Temizlik Hizmetlisi | 18 | 73,210 |
Vagon Teknisyeni | 3 | 82,987 |
Veteriner Sağlık Teknisyeni | 5 | 84,123 |
Zabıta Memuru | 7 | 80,456 |
KPSS Ortaöğretim Puanıyla Atanabilecek Diğer Kadrolar:
- Teknisyen: Teknik bilgi gerektiren alanlarda, özellikle mühendislik veya teknik servis departmanlarında görev alır.
- Memur: Genel idari hizmetlerde, büro işlerinde çalışır.
- Şoför: Kamu kurumlarında araç kullanımı görevini üstlenir.
- Hizmetli: Temizlik, düzen ve benzeri hizmetleri sağlar.
- İtfaiyeci: Yangınla mücadele ve kurtarma operasyonlarında görev alır.
- Zabıta Memuru: Belediye sınırları içinde düzeni ve güvenliği sağlar.
- Tercih Kılavuzu: ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunu dikkatlice inceleyerek, nitelik kodları ve özel şartları kontrol edin.
- Nitelik Kodları: Her kadro için belirlenen nitelik kodlarına uygun olup olmadığınızı kontrol edin.
- Tercih Sıralaması: Puanınıza ve sıralamanıza uygun tercihler yaparak atanma şansınızı artırın.
- Başvuru Tarihleri: Başvuru tarihlerini kaçırmamak için ÖSYM'nin resmi duyurularını takip edin.
KPSS Ortaöğretim atama puanları, her yıl kadro sayısı, başvuru yoğunluğu ve sınav zorluk derecesine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, güncel atama puanlarını ve tercih kılavuzlarını düzenli olarak takip etmek önemlidir. Ayrıca, tercih yaparken puanınızın yanı sıra nitelik kodları ve özel şartları da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.