Keşfet

Tbmm’de Yoğun Gündem:

Blackpoint

Üye
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kasım ayının son haftalarına yoğun bir gündemle giriyor. Bu haftaki görüşmelerde şu başlıklar dikkat çekiyor:

Noterlik ve Dijitalleşme Yasası: Noterlik sistemine yönelik düzenlemeleri içeren yasa tasarısı, dijitalleşmeyi hızlandırmayı hedefliyor. Bu yasa ile noter işlemlerinin daha hızlı ve güvenilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Yeni sistem sayesinde, vatandaşların e-noter hizmetlerinden yararlanması mümkün hale gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2025 Bütçesi: Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, eğitime ayrılan kaynaklar açısından önemli. Özellikle öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi, okul inşaatlarına yapılacak yatırımlar ve yeni eğitim teknolojilerine ayrılan pay, görüşmelerin odak noktaları arasında yer alıyor.

Komisyon üyeleri, bütçenin eğitimdeki kaliteyi artıracak şekilde düzenlenmesi için çalışıyor. Yeni dönemde mesleki eğitimin desteklenmesi ve kırsal alanlardaki okulların iyileştirilmesi gibi projeler öncelikli olacak.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri