İlk kez ortaöğretim KPSS’ye girecek adaylar için sınav biraz karışık görünebiliyor. Aslında süreci sadeleştirince yapılacaklar daha net hale geliyor.
Sınav sadece bilgi değil, alışkanlık sınavı
Konuları bilmek kadar soru tarzına alışmak da önemli. Özellikle Türkçe ve matematikte soru çözme temposu zamanla gelişiyor.
Başta bütün konular göz korkutabilir
Bu normal. İlk hedef tüm konuları mükemmel bilmek değil, düzenli çalışmaya alışmak olmalı. Her gün küçük bir ilerleme bile birkaç ay sonra ciddi fark oluşturur.
Dikkat edilmesi gerekenler
Moral konusu
İlk denemelerde düşük net gelmesi çok normal. Önemli olan denemeden sonra “ben yapamıyorum” demek değil, hangi konularda açık olduğunu görmek.
İlk kez girecek arkadaşlar hangi konuda en çok kafası karışık? Başvuru süreci mi, ders programı mı, tercih/atama kısmı mı?
Sınav sadece bilgi değil, alışkanlık sınavı
Konuları bilmek kadar soru tarzına alışmak da önemli. Özellikle Türkçe ve matematikte soru çözme temposu zamanla gelişiyor.
Başta bütün konular göz korkutabilir
Bu normal. İlk hedef tüm konuları mükemmel bilmek değil, düzenli çalışmaya alışmak olmalı. Her gün küçük bir ilerleme bile birkaç ay sonra ciddi fark oluşturur.
Dikkat edilmesi gerekenler
- Başvuru ve sınav tarihlerini son güne bırakmayın.
- Kimlik/geçerlilik gibi temel sınav kurallarını önceden kontrol edin.
- Deneme çözerken süre tutun.
- Yanlış yaptığınız konuyu tekrar etmeden yeni konuya geçmeyin.
- Sadece ezber değil, yorum sorularına da alışın.
Moral konusu
İlk denemelerde düşük net gelmesi çok normal. Önemli olan denemeden sonra “ben yapamıyorum” demek değil, hangi konularda açık olduğunu görmek.
İlk kez girecek arkadaşlar hangi konuda en çok kafası karışık? Başvuru süreci mi, ders programı mı, tercih/atama kısmı mı?