thenorthremember
Üye
KPSS Ortaöğretim (C Grubu) Meslekleri ve Taban Puanları: Detaylı Bilgilendirme
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi, lise mezunlarının kamu kurumlarında memur, teknisyen, zabıta gibi pozisyonlara atanabilmeleri için düzenlenir. Bu sınav sonucunda elde edilen P94 puan türü, adayların tercih yaparken kullanacakları temel puandır.
KPSS Ortaöğretim (C Grubu) Meslekleri ve Taban Puanları:
Taban puanlar, her atama döneminde kadro sayısı, başvuru yoğunluğu ve pozisyonun niteliğine göre değişiklik gösterebilir. Aşağıda, bazı KPSS Ortaöğretim meslekleri ve geçmiş yıllardaki atama taban puanlarına dair genel bilgiler bulunmaktadır:
KPSS Ortaöğretim Atama Süreci:
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi, lise mezunlarının kamu kurumlarında memur, teknisyen, zabıta gibi pozisyonlara atanabilmeleri için düzenlenir. Bu sınav sonucunda elde edilen P94 puan türü, adayların tercih yaparken kullanacakları temel puandır.
KPSS Ortaöğretim (C Grubu) Meslekleri ve Taban Puanları:
Taban puanlar, her atama döneminde kadro sayısı, başvuru yoğunluğu ve pozisyonun niteliğine göre değişiklik gösterebilir. Aşağıda, bazı KPSS Ortaöğretim meslekleri ve geçmiş yıllardaki atama taban puanlarına dair genel bilgiler bulunmaktadır:
- Düz Memur: Genellikle 85-90 puan aralığında atamalar gerçekleşmektedir.
- Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ): 85-90 puan aralığında atamalar yapılmaktadır.
- Bilgisayar İşletmeni: 80-85 puan aralığında atamalar görülmektedir.
- Zabıta Memuru: 70-75 puan aralığında atamalar gerçekleşmektedir.
- İtfaiye Eri: 70-75 puan aralığında atamalar yapılmaktadır.
- Teknisyen: 75-80 puan aralığında atamalar görülmektedir.
- Şoför: 70-75 puan aralığında atamalar gerçekleşmektedir.
- Hizmetli: 65-70 puan aralığında atamalar yapılmaktadır.
KPSS Ortaöğretim Atama Süreci:
- Sınav Başvurusu ve Katılım: Adaylar, KPSS Ortaöğretim oturumuna başvurarak Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine katılırlar.
- Puanların Hesaplanması: Sınav sonuçlarına göre P94 puanı hesaplanır.
- Tercih Dönemi: ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzundaki kadro ve pozisyonlar arasından adaylar tercih yaparlar.
- Yerleştirme: Tercihler ve puanlar doğrultusunda merkezi yerleştirme ile atamalar gerçekleştirilir.
- Kadro Sayısı ve Nitelikleri: Her atama döneminde açılan kadro sayısı ve aranan nitelikler farklılık gösterebilir.
- Taban Puanlar: Taban puanlar, başvuru yoğunluğu ve kadro sayısına göre değişir.
- Tercih Kılavuzu: Güncel bilgiler için ÖSYM'nin yayımladığı tercih kılavuzları dikkatlice incelenmelidir.