Keşfet

Kpss Atama Şartlarında Hangi Eğitim Düzeyleri Geçerli?

ataturk

Üye

KPSS Atamalarında Eğitim Düzeyleri​

KPSS atamalarında hangi eğitim düzeylerinin geçerli olduğu, başvuru yapılacak kadronun niteliklerine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için farklı kadrolar bulunmaktadır.

Lisans Mezunları İçin KPSS Atama Şartları​

Lisans mezunları, genellikle daha üst düzey görevlerde çalışmak üzere atanırlar. Özellikle mühendislik, öğretmenlik, sağlık bilimleri gibi alanlarda lisans mezunlarına yönelik kadrolar oldukça fazladır.

• Genel Yönetim Hizmetleri: Kaymakamlık, müfettişlik gibi üst düzey yönetim kadroları için genellikle lisans mezunları aranır.
  • Teknik Hizmetler: Mühendislik, mimarlık gibi teknik alanlarda çalışan personel için lisans şartı aranır.
  • Sağlık Hizmetleri: Doktor, diş hekimi, eczacı gibi sağlık personeli için lisans şartı esastır.
  • Eğitim Hizmetleri: Öğretmenlik için pedagojik formasyon almış lisans mezunları aranır.

Ön Lisans Mezunları İçin KPSS Atama Şartları​

Ön lisans mezunları, genellikle teknik eleman, sağlık teknikeri, sosyal hizmet görevlisi gibi orta düzey görevlerde çalışmak üzere atanırlar.

• Sağlık Hizmetleri: Hemşire, ebe, radyoloji teknisyeni gibi sağlık alanlarında çalışan personel için ön lisans şartı aranabilir.
  • Teknik Hizmetler: Laborant, elektrik teknisyeni gibi teknik alanlarda çalışan personel için ön lisans şartı aranabilir.
  • Sosyal Hizmetler: Sosyal hizmet görevlisi gibi sosyal alanda çalışan personel için ön lisans şartı aranabilir.

Ortaöğretim Mezunları İçin KPSS Atama Şartları​

Ortaöğretim mezunları, genellikle zabıta, bekçi, memur yardımcıları gibi daha düşük seviyedeki kadrolara başvurabilirler. Ancak, bazı özel yetenek veya sertifikalara sahip olmaları gerekebilir.

• Güvenlik Hizmetleri: Zabıta, bekçi gibi güvenlik görevlileri için ortaöğretim mezunu olmak yeterlidir.
  • İdari Hizmetler: Memur yardımcıları, yazı işleri müdür yardımcıları gibi idari görevlerde çalışan personel için ortaöğretim mezunu olmak yeterlidir.
  • Teknik Hizmetler: Bazı teknik alanlarda (örneğin, elektrikçi, tesisatçı) ortaöğretim mezunları için de kadrolar bulunmaktadır.
Önemli Notlar:

• Kadroya Özel Şartlar: Her kadronun kendine özgü özel şartları olabilir. Bu şartlar, KPSS kılavuzunda detaylı olarak belirtilir.
  • Lisansüstü Eğitim: Lisansüstü eğitimi tamamlayan adaylar, genellikle daha üst düzey kadrolara başvurabilirler.
  • Yabancı Dil Bilgisi: Bazı kadrolarda yabancı dil bilgisine sahip olmak avantaj sağlayabilir.
KPSS atamalarında eğitim düzeyleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya bir uzmanla görüşebilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri