Keşfet

Kpss 2025 Sınav Tari̇hi̇

2025 KPSS Hakkında Detaylı Bilgi
2025 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) takvimi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyuruldu. KPSS, kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar için en önemli sınavlardan biridir. Sınav, lisans mezunları için çeşitli oturumlar halinde gerçekleştirilir ve Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gibi bölümleri içerir.
Sınav Takvimi:
  • KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri): 7 Eylül 2025
  • KPSS Alan Bilgisi Oturumları: 13-14 Eylül 2025
  • KPSS ÖABT: 20 Eylül 2025
Başvuru Tarihleri:
KPSS başvuruları 26 Haziran - 10 Temmuz 2025 tarihleri arasında alınacak. Bu süreyi kaçıran adaylar, 23-24 Temmuz 2025 tarihlerinde geç başvuru yapabilecek. Geç başvuru yapan adaylar, başvuru ücretini aynı gün yatırmak zorunda olacaklar.
Sınav Sonuçları:
Sınav sonuçları, 10 Ekim 2025 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinde erişime açılacak. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle öğrenebilecekler.
Sınavın Kapsamı ve Detayları:
  • Genel Yetenek-Genel Kültür: Tüm adaylar için zorunludur ve Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık Bilgisi gibi derslerden sorular içerir.
  • Eğitim Bilimleri: Eğitim fakültesi mezunlarının katıldığı bu oturumda, öğretim yöntemleri, program geliştirme, ölçme ve değerlendirme gibi konular yer alır.
  • Alan Bilgisi: Mühendislik, hukuk, ekonomi, kamu yönetimi gibi bölümlerden mezun olan adayların mesleki bilgilerini ölçer.
  • ÖABT: Öğretmen adaylarının katıldığı sınavdır ve branşlarına özel sorular içerir.
Sınav Ücretleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Sınav ücretleri oturum başına belirlenir ve ÖSYM’nin sınav takviminde ilan edilir. Adayların sınav giriş belgelerini zamanında edinmeleri ve sınav günü belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekir. Ayrıca, kimlik kontrolü için geçerli bir kimlik kartı veya pasaport bulundurulması zorunludur.
KPSS 2025, kamu kariyerine adım atmayı hedefleyen adaylar için büyük bir önem taşımaktadır. Adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesini ve sınava ilişkin yapılan duyuruları düzenli olarak takip etmelidir. Sınava hazırlık sürecinde programlı çalışmak ve deneme sınavlarına ağırlık vermek başarıyı artırabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri