Keşfet

İşkur Üzerinden İş Bulma: Aday Rehberi

bubble

Üye

İŞKUR Üzerinden İş Bulma: Aday Rehberi​

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren önemli bir platformdur. İŞKUR üzerinden iş bulmak isteyen adaylar için aşağıdaki adımları takip etmek faydalı olacaktır:

1. İŞKUR'a Kayıt Olma​

• İŞKUR'un resmi web sitesine giriş yapın:
  • "İş Arayan" bölümünden kayıt olun.
  • Kişisel bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girin: Adınız, soyadınız, iletişim bilgileriniz, eğitim durumunuz, iş deneyiminiz gibi bilgileri doğru bir şekilde girmeniz, size uygun iş ilanlarının size ulaştırılması için önemlidir.
  • Özgeçmişinizi yükleyin: Güncel ve detaylı bir özgeçmiş hazırlayarak sistemde paylaşın. Özgeçmişinizde, yetenekleriniz, deneyimleriniz ve kariyer hedefleriniz net bir şekilde belirtilmelidir.

2. İş İlanlarını Arama​

• İlanları filtreleyin: İŞKUR'un arama motorunu kullanarak, il, ilçe, meslek, sektör, deneyim seviyesi gibi çeşitli kriterlere göre iş ilanlarını filtreleyebilirsiniz.
  • Arama kriterlerinizi sık sık güncelleyin: İş piyasasındaki gelişmeleri takip ederek, arama kriterlerinizi düzenli olarak güncelleyin.
  • Kayıtlı aramalar oluşturun: Belirli bir iş türü veya sektör için kayıtlı arama oluşturarak, yeni ilanlar yayınlandığında bildirim alırsınız.

3. Başvuru Yapma​

• İlanları dikkatlice okuyun: Başvuru yapmadan önce ilanları dikkatlice okuyarak, işverenlerin aradığı niteliklere sahip olup olmadığınızı kontrol edin.
  • Özgün bir başvuru mektubu hazırlayın: İş ilanına uygun bir başvuru mektubu yazarak, neden o pozisyonda çalışmak istediğinizi ve neden sizin için doğru bir aday olduğunuzu belirtin.
  • Başvuru sürecini takip edin: Başvurularınızı takip etmek için İŞKUR hesabınızı düzenli olarak kontrol edin.

4. Mülakatlara Hazırlık​

• Şirket hakkında araştırma yapın: Mülakata gittiğiniz şirket hakkında araştırma yaparak, şirketin vizyonu, misyonu ve faaliyet alanları hakkında bilgi edinin.
  • Kendinizi tanıtmaya hazır olun: Mülakatta kendinizi kısa ve öz bir şekilde tanıtarak, neden o pozisyonda çalışmak istediğinizi açıklayın.
  • Soruları dikkatlice dinleyin ve net cevaplar verin: Mülakatta sorulan soruları dikkatlice dinleyin ve net, öz ve samimi cevaplar verin.
  • Pozitif bir tutum sergileyin: Kendinize güvenen, pozitif ve istekli bir tutum sergileyin.

İŞKUR'un Sunduğu Ek Hizmetler​

İŞKUR, iş arayanlara sadece iş ilanları sunmakla kalmaz, aynı zamanda aşağıdaki gibi ek hizmetler de sunar:

• Mesleki eğitim kursları: İşsiz kalan veya iş değiştirmek isteyen kişilere yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenir.
  • İşgücü uyum programı: İşverenlerin ihtiyaç duyduğu niteliklerde işgücünün yetiştirilmesini sağlar.
  • İş başı eğitim programları: İşverenlerin işbaşı eğitim programları düzenlemesine destek verir.
  • İş ve meslek danışmanlığı: İş arayanlara kariyer planlaması ve iş arama sürecinde destek verir.
İŞKUR üzerinden iş bulma sürecinde dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar:

• Düzenli olarak özgeçmişinizi güncelleyin: Yeni bir deneyim veya beceri kazandığınızda özgeçmişinizi güncelleyin.
  • Ağınızı genişletin: Sektörünüzdeki insanlarla tanışın ve iletişim halinde olun.
  • Motive olmaya devam edin: İş bulma süreci uzun sürebilir. Motivasyonunuzu yüksek tutarak, çabalarınızı sürdürün.
Unutmayın: İŞKUR, iş bulma sürecinde size yardımcı olan önemli bir araçtır ancak tek başına yeterli değildir. Kendi çabalarınızla da iş aramaya devam etmeli, farklı platformları kullanmalı ve kişisel bağlantılarınızı kullanmalısınız.

Başarılar dilerim!

Ek Bilgiler:

• İŞKUR'un mobil uygulamasını indirerek de iş ilanlarını takip edebilirsiniz.
  • Sosyal medya platformlarında İŞKUR'u takip ederek güncel duyurulardan haberdar olabilirsiniz.
  • İŞKUR'un iş başvuru süreçleri hakkında daha detaylı bilgi almak için İŞKUR'un web sitesindeki sıkça sorulan sorular bölümünü inceleyebilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar