Açıköğretim Lisesinde uygulanan kredili sistem, geleneksel sınıf geçme sisteminden farklı olarak, öğrencilere daha fazla esneklik sunan bir yapıdadır. Bu sistemde öğrenciler, belirli bir sınıf düzeyine bağlı kalmadan, her dönem farklı dersler seçerek kendi öğrenim hızlarına ve ilgi alanlarına uygun bir program oluşturabilirler.
Kredili Sistemin Temel Özellikleri:
Daha detaylı bilgi için Açıköğretim Lisesi'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz:
Ek olarak, aklınıza takılan herhangi bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Kredili Sistemin Temel Özellikleri:
- Ders Geçme Yerine Kredi Kazanma: Öğrenciler, başarılı oldukları her ders için belirli bir kredi kazanırlar. Bu krediler, mezuniyet için gereken toplam krediye eklenir.
- Dönem Esnekliği: Sınıf yerine dönem kavramı kullanılır. Öğrenciler, her dönemde farklı dersler seçerek istedikleri sırayla dersleri tamamlayabilirler.
- Zorunlu ve Seçmeli Dersler: Her programda belirli sayıda zorunlu ders bulunmakla birlikte, öğrenciler ilgi alanlarına göre seçmeli dersler de alabilirler.
- Muaf Olma: Bazı durumlarda, öğrenciler daha önceki eğitim hayatlarında aldıkları derslerden muaf olabilirler. Bu sayede tekrar sınava girmek zorunda kalmazlar.
- Mezuniyet Şartı: Mezun olabilmek için belirli bir toplam krediye ulaşmak ve tüm zorunlu dersleri başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
- Esneklik: Öğrenciler, kendi hızlarına ve ilgi alanlarına uygun bir program oluşturabilirler.
- Öğrenci Merkezli: Öğrencinin öğrenme sürecine aktif katılımı teşvik edilir.
- Farklılaşma: Öğrenciler, farklı ilgi alanlarına sahip dersler alarak kendilerini geliştirebilirler.
- Hızlı Mezuniyet: Hazırlıklı olan öğrenciler daha kısa sürede mezun olabilirler.
- Dönem Sınırlaması: Her dönemde alınabilecek ders sayısı ve kredi sınırı vardır.
- Zorunlu Dersler: Tüm zorunlu dersler mezuniyet için gereklidir.
- Sınav Takvimi: Sınav takvimini takip etmek ve sınavlara zamanında girmek önemlidir.
Daha detaylı bilgi için Açıköğretim Lisesi'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Ek olarak, aklınıza takılan herhangi bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.