Arkadaşlar özellikle “daha başlamadım, geç mi kaldım?” diye düşünenler için toparlayıcı bir konu olsun istedim. KPSS hazırlığında bence en büyük hata çok büyük plan yapıp üçüncü günde bırakmak. Daha küçük ama sürdürülebilir bir program çoğu zaman daha iyi sonuç veriyor.
1. Hafta: Nerede olduğunu gör
Önce bütün konulara saldırmak yerine bir deneme çözmek mantıklı. Sonuç düşük gelse bile moral bozmak için değil, hangi derste açık var onu görmek için çözülmeli.
2-3. Hafta: Temel dersleri oturt
Türkçe paragraf, temel dil bilgisi, vatandaşlık başlangıcı ve matematikte temel işlem-problem kısmı bu dönemde toparlanabilir. Her gün çok uzun saatler yerine düzenli tekrar daha önemli.
4-6. Hafta: Konu + soru beraber gitmeli
Sadece video izlemek ilerleme hissi veriyor ama sınavda puanı soru çözme getiriyor. Bir konuyu çalıştıktan sonra aynı gün en az 40-50 soru çözmek iyi olur.
7-8. Hafta: Deneme ve yanlış defteri
Bu noktada deneme sayısı artmalı. Yanlış defteri tutanlar özellikle son ayda ciddi fark görüyor. Yanlışın sebebi konu eksiği mi, dikkatsizlik mi, süre mi mutlaka ayrılmalı.
Benim önerim
Sizce sıfırdan başlayan biri için en kritik ders hangisi? Türkçe mi, matematik mi, vatandaşlık mı?
1. Hafta: Nerede olduğunu gör
Önce bütün konulara saldırmak yerine bir deneme çözmek mantıklı. Sonuç düşük gelse bile moral bozmak için değil, hangi derste açık var onu görmek için çözülmeli.
2-3. Hafta: Temel dersleri oturt
Türkçe paragraf, temel dil bilgisi, vatandaşlık başlangıcı ve matematikte temel işlem-problem kısmı bu dönemde toparlanabilir. Her gün çok uzun saatler yerine düzenli tekrar daha önemli.
4-6. Hafta: Konu + soru beraber gitmeli
Sadece video izlemek ilerleme hissi veriyor ama sınavda puanı soru çözme getiriyor. Bir konuyu çalıştıktan sonra aynı gün en az 40-50 soru çözmek iyi olur.
7-8. Hafta: Deneme ve yanlış defteri
Bu noktada deneme sayısı artmalı. Yanlış defteri tutanlar özellikle son ayda ciddi fark görüyor. Yanlışın sebebi konu eksiği mi, dikkatsizlik mi, süre mi mutlaka ayrılmalı.
Benim önerim
- Her gün az da olsa paragraf çözün.
- Matematiği tamamen bırakmayın; temel net bile sıralamada fark ettiriyor.
- Haftada en az 1 genel deneme çözün.
- Sosyal medya çalışma videosu izlemek çalışma sayılmaz; gerçekten soru çözmek gerekiyor.
Sizce sıfırdan başlayan biri için en kritik ders hangisi? Türkçe mi, matematik mi, vatandaşlık mı?