Keşfet

2024 Sözleşmeli Öğretmen Alımı: Tercihler Ve Başvuru Süreci Detayları

Blackpoint

Üye
2024 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 14 Kasım 2024 tarihinde başladı ve 20 Kasım 2024 tarihinde son bulacak. Bu sene başvurular tamamen dijital ortamda yapılacak ve adaylar e-Devlet üzerinden tercihlerini iletebilecek. Adaylar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecekler.

Mülakat ve Atama Süreci

Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi mülakat sürecinden geçecekler. Ancak bu sene yapılan değişiklikle, mülakatta 60 puan ve üzeri alan adaylar tercihlerde bulunabilecekler. Atama sonuçları, tercihler tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Başvuru ve Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak ve fiziksel bir başvuru gerekmeyecek. Başvuru yaparken herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne gitmeye gerek bulunmuyor. Süreç tamamen dijital ortamda gerçekleşecek, bu da adaylara büyük kolaylık sağlayacak.

Atama ve tercih işlemleriyle ilgili tüm ayrıntılar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer almakta ve adaylar buradan en güncel bilgilere ulaşabiliyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri